Gott Nytt År!

 

God Jul

Hejsan! vill bara kolla in och säga god jul eftersom det är julafton imorgon och hoppas att alla får en underbar jul med massor av julklappar.
Följ mig på klewe96@instagram och på min "vanliga blogg", http://klewe.blogg.se
Puss hej :*

6 Månader.

Hej! idag är det den 14 augusti och det betyder att det exakt är 6 månader sedan jag opererade mig.
Jag knäppte några snabba kort så ni kan se att ärret inte syns lika mycket nu som förr..
 
Jag brukar kunna få fråga "hur är det med ryggen" och liknande lite då och då, och oftast vet jag inte riktigt vad jag ska svara. Alltså jag är så glad att allt gick bra, och jag älskar allt folk bryr sig:) Men jag är inte som andra nu, jag kan in böja ryggen, så lätt är det.
Men jag brukar svara något i form med "Jo det är bra, jag har iallafall inte ont längre". Men det är inte heller helt sant. Jag har ont fast det är inte på samma ställe som förut. Nu har jag ont runt skuldbladerna (antagligen för musklerna är förkort/förlång).Det brukar klia och irritera efter en lång dag, men detta är ganska vanligt och det brukar gå bort efter ett tag så vi får hålla tummarna.
Men jag klarar dagarna bättre nu än förut eftersom jag inte har så ont, och äntligen kan jag försöka sattsa på simningen en till gång och sen får vi se vars det bär.
Exakt i denna minut är jag i junsele på simläger som simtränare, men jag kommer även simma något pass.
 

Back on the cliffs

Nu i sommar har jag åkt tillbaka och bott i stugorna på stället där jag knäppte den nuvarande headern.
Även denna gång knäppte jag kort. Om du vill se fler bilder från stugan mm, kolla då in på min andra blogg
Du kan även följa mig på Instagram för att se vad jag gör för kuligheter.
Klewe96@instagram

Allt är bra!

Hejsan! Jag vet att jag inte bloggar mycket här men det är mest därför jag inte vill ha en massa dö snack.
Jag tar denna blogg på allvar. Så ifall ni har frågor är det bara att fråga för jag kollar fortfarande in här ibland och kollar ifall det finns några kommentarer att svara på.
Men som sagt, allt är bara bra med mig, musklerna irriterar och så men det ska gå till sig. Jag kan inte riktigt fatta att det var mindre än 4månader sedan! jag får ju snart göra vad jag vill igen!:)
Mitt liv har gått tillbaka till det vanliga (eller ovanliga, ta det som du vill), jag simtränar igen både i vattnet och på kanten. För jag har nämligen blivit simtränare!:)
Skolan rullar på och jag har äntligen kommit ikapp igen!
Allt funkar jätte bra så jag hoppas andra där ute som har gått igenom något som mig eller liknande också har det så tur som jag har haft!
Komihåg det är bara att ställa frågor och läsa inläggen det finns ton av information!:D
Lycka till:)

Vill ni följa mitt liv som det är nu kan ni följa det på http://klewe.blogg.se
Eller på bloglovin, HÄR

Redigerar Designen!

Som rubriken säger så redigerar jag designen lite, så därför kan allt se lite kaos ut. bara så ni vet!:)

Krya på dig kort

Hej! Igår var det sista April och det är hur grymt som helst att börja kunna göra vad man vill igen! Jag kan iförsig inte hoppa stuttsmatta eller springa långt eller något sånt men jag kan vara med på det mesta! Dagen efter att jag kom hem från sjukhuset fick jag ett brev i brevlådan där det var ett krya på dig kort från mina kära simvänner och nu har jag tagit mig tid att visa er:)
Har även lite bilder på andra krya på dig kort...

Frågor & Svar

Svar: Jasså gjorde vi? vad världen är liten alltså :p Jag är inte svullen men jag är också ganska hård i mina muskler, men jag är simmare och därför har jag inte kunnat hålla mig borta från bassängen. Så när jag var tillbaka igen har jag märkt att det är otroligt bra för musklerna även såhär efter operation så jag föreslår att ni/du tar dig till en bassäng och tar dig en simtur det kommer göra gott! Annars mår jag hur bra som helst, jag har mindre ont nu än vad jag hade innan jag opererade mig, så allt är så bra det bara kunde vara!:]
Måste även fråga, själv då, mår du också bra?:)

2 Månader sedan operation!

Hej! Idag är det 2 månader sedan jag opererade mig! Gud det känns som om det var för en vecka sedan! Jag har fått lov att räkna om månaderna flera gånger för det känns som att det var nyss samtidigt som det känns som om det var ett halvår sedan. Eftersom det är en stor dag idag tänkte jag även lägga upp en bild som visar ärret som det ser ut nu, och förut, också vidare...
Som ni "bra ögade" kanske kan se så ser mitt ärr bredare ut än vad den var förut och det beror på att styggnen har nu lösts upp och då har vi gissat på att huden har töjts ut lite. Men som ni ser är ärret fortfarande väldigt fin:)

Glad Påsk!Fått nog!

Hejsan! Allt är toppen bra med mig snart ska jag iväg på första simträningen! Fatta hur mycket jag saknar mina vänner på simningen! Puss på dom säger jag bara!
Men det är en sak jag stör mig så otroligt mycket på. Vad kan detta vara då? Jo dom respektlösa klasskamraterna!
Här står man med skrot i ryggen och det enda dom kan göra är att göra allt värre? Hatar dom värkligen mig så mycket?
Jag har fått sudd kastad i ryggen.. Idag var det en som drog undan min stol när jag skulle sätta mig ner (Tack gode gud så han jag rädda mig själv från att ramla)
Lixom hallå? Jag kanske ser ut att må bra (vilket jag oftast gör)
Men min rygg har inte läkt helt än. Dom flesta känner någon som har brytit något, detta är ju nästan samma sak fast värre och utan gipps. Dom har ju för sjutton skruvat in massa skruvar i ryggen! Hur kan man då vara så jäkla dum så man drar bort ett stol när man ska sätta sig? Skulle du dra undan stolen från en som har brytit benet? SVAR NEJ! varför då göra det på en som har värre ställt? HELT SJUKT!

Tillbaka till sjukhuset!

Hejsan! I Onsdags var jag och hälsade på min vän sofia som även hon opererade sig. (liten värld vi lever i jo jag vet...) Som tur var gick hennes operation lika bra som min :)
Så vi fikade (eller snarare jag fikade, *haha*) vi snackade om vilka sjuksystrar som var bäst (sjukt jag vet) och det var typ det haha. Lilla vännen fick lite ont så det blev lite mycket där ett tag men sedan gick allt bra igen:)
Eftersom det gav vi oss av hemåt. När vi var i stan igen var klockan ca 10 på kvällen så det blev en mycket sen middag på burger king ;)
Vill även säga grattis till Sofia som även fyllde år igår, Så grattis vännen, snart är du uppe och springer igen!:)

Ärftlighet

Min skolios kom som från havetsbotten (föredrar vatten istället för himmel) Men vad vet jag kanske jag har någon i familjen som har skolios kanske en farfars far eller aa kanske till och med min pappa har lite skolios, Vi har inte precis varit hos doktorn och tagit reda på det om ni förstår vad jag menar.
Men studier visar ändå att skolios kan vara ärftligt. Så därför ifall jag någon gång i framtiden skulle få barn (som är mycket möjligt och inget problem för operationen har inte förstört något sånt) - Så skulle mitt/mina barn kunna få skolios. Men skolios kan även bara vara där som det är för mig. Bara för att man själv har skolios måste inte ens barn få det, men det finns större chans än för ens föräldrar som ingen av dom har skolios.
Fakta: Visste du att dom flesta som får skolios är tjejer?:/...
Har inget minne av att denna bild togs, konstigt ;p

Risk för förlamning.

Jag får frågor om risker med operationen. Som alla vet går det mycket viktiga närver vid ryggraden och därför är det även risk för förlamning när man gör något med ryggen. Det är därför man lärde sig i gymnastiken när man var liten att när man gjord en pyramid och klev på en kompis rygg då fick man inte sätt foten direkt på ryggraden på grund av risken ifall pyramiden skulle rasa.

För att undan gå förlamning använde man för några år sedan den tekniken att man väckte upp personen som opererades tillräkligt för att den skulle röra på benen och sedan skulle man få personen och somna in igen och på så sätt fortsätta operationen. Precis som det låter, är det en hemsk tanke att måsta väckas upp mitt i operationen!
Så med forskning och ja sjutton vad annat.. Gjorde att man nu använder någon slags av magnet elektroner på huvudet, För att testa känseln sticker man med småsmå nålar i benen bara så pass att man får en reaktion
(Jag kan inte så jätte mycket om detta, men det är något sånt som jag försöker beskriva)
Med hjälp av dessa elektroner kan man fastställa att det är ca 98% chans att man inte blir förlamad.
Doktorn sa att ungefär 1-2 personer under hans karriär kan få någon sorts förlamning. Med tanke på att doktorerna på Umeåsjukhus som opererar mot skolios är två stycken och opererar två stycken per vecka och opererar tillsamman, blir det (som ni ser)- Väldigt låg chans att du blir förlamad.. Med risken finns såklart alltid.

Lycka till!

Jag vill bara hälsa ett lycka till, till min vän Sofia Jonsson som ska genomgå en skoliosoperation på tisdag,
så.. lycka till! 
Hoppas allt kommer gå bra och sen får vi hoppas jag kan komma förbi och hälsa på!:)

Om

Min profilbild

RSS 2.0