Tre första dagarna.

När jag kom till Umeå sov jag på patienthotellet - björken. Det var ett väldigt smuttsiga. äckliga gammlarum. Men till slut lyckades jag sova någon timme innan det dagen efter bar av till sjukhuset.
Först på schema var det kl 08.00 dags för röntgen.
Hela dagen sprang jag runt på det gigantiska sjukhuset och på kvällen låg jag redo med dropp intag i armen, halvt tappad på blog mm.
Jag fick duscha med speciella svampar som var bakteriedödande och även tvätta håret.
~På kvällen innan~

Operationsdagen - 14 Februari
Jag väcktes vid 05.00 för lugnande och fick sedan somna om. Kl 07.00 väcktes jag för även då en dusch med svamparna och sedan bar det av iväg till operations salen. Jag minns att jag såg rummet och lite så men sedan minns jag inte mycket mer, men vid 08.00 var jag sövd. Ca 17.00 samma dag är operationen klar och jag vaknar. Ett flummigt försök att vicka på tårna för att se att jag inte var förlamad och lite gnäll på vatten visade på att jag var vaken och mådde  bra. Den natten gick ut på att sova och vakna, dricka och sedan somna igen. Eran fråga var säkert- Smärtan?
Jo det var inga problem jag hade inge ont. Jag var bara så trött. När mamma väckte mig för det var dags för någon koll av sjuksyster eller att det var dags för "pepp andning" (ska visa vad det är i ett annat inlägg).
Men annars sov  jag och hade inga problem med smärtan.
~Innan jag sövdes~
Först dagen efter (15 februari) - då ville dom att jag skulle sätta mig upp och sedan stå med hjälp av sjuksystrarna och ett såkallat gåbord.
När jag försöker sätta mig upp så går det ganska bra även om jag kände av den ilande smärtan i stortsett hela kroppen. Med rummet snurrande kommer jag upp på benen. Sedan hände allt så snabbt, jag hörde systrarna ropa mitt namn och sa något om att jag var påväg att svimma och sedan låg jag ner igen och jag blev sakta medveten om vad som nästan hänt.
Efter det drogs jag efter ett par timmar iväg till mitt rum där jag har tillbringat senaste tiden.
~När jag satt första gången~


~Precis tillbaka i rummet~

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0